Maa-elementin vuosi 2019

Maa-elementin vuosi 2019 on tehnyt näkyväksi elämässämme olevia erilaisia asioita ja eteenkin epätasapainoalueita, niin meille itsellemme kuin ympärillemmekin. Emme voi enää sen enempää piilottaa, kuin odottaa kenenkään toisenkaan muuttuvan tai hoitavan asioita, jotka meidän tulee omassa elämässä järjestää tai korjata itse. 

Tilanteet, joissa syystä tai toisesta jäämme paikoillemme, saavat meidät ja ympärillämme olevat energiat pysähtymään. Maa-elementin vuosi on erityisen vahvasti fyysisen maailman kanssa ja sen kautta työskentelyä ja asioiden näkyväksi tekemistä. Paikoilleen jääminen näkyy ja tuntuu omassa arjessa fyysistä kehoa myöten. 

Asioiden ja suunnan muuttaminen maa - elementin vuonna, voi olla työlästä, sillä yleensä joudumme käynnistämään monia elämän osa-alueita uudelleen ja myös uudella tavalla. Vaikka teemme kaiken päivää ”kaikkea ja paljon”, iltaisin tuntuu siltä, että ei ole saanut riittävästi aikaiseksi tai asiat eivät etene vielä haluamallamme tavalla.

 Maa-elementin vuosi on kuitenkin vahva uudistumisen vuosi ja huolimatta siitä, että välillä tuntuu, kuin kahlaisi kainaloita myöten savessa, se auttaa meitä ilmentämään sekä itseämme, että elämäämme nyt ja tulevaisuudessa tarkoituksenmukaisemmin. Ainoa ”tarpeellinen” syy itsensä pysäyttämiselle aika ajoin on se, että huomaat laiminlyöväsi itseäsi ja oman sisäisen viisauden kuulemista. Meillä on kuitenkin vielä kaksi tärkeää kuukautta aikaa ”ottaa koppi” omasta suunnasta fyysisessä todellisuudessa, viimeistellä tekemättömät työt, päästää turhasta irti ja keskittää oma voima tähän hetkeen ja tulevaisuuteen, jotta liikkeelle lähtiessä mukana on juuri oikeat eväät! Maa-elementti pitää huolen siitä, että kaikki asiat ovat näkyvillä – niin hyvät kuin haastavatkin jutut! On siis toisaalta ”helppo” tarttua uuteen tai siihen pitkään odottaneeseen tekemättömään hommaan – se nimittäin näkyy ja tuntuu kaiken aikaa vahvasti! Tulet huomaamaan, kuinka liikkeelle päästyäsi oman elämän suunta selkiytyy ja uskallan väittää, että tekeminen helpottuu, mitä pidemmälle etenet <3 

May the Force be with you!

-Yoda, Star Wars –