Heräsikö kysyttävää?

Mitä tapahtumaa, kurssia, koulutusta tai palvelua asiasi koskee

Intialainen päähieronta

Taustaa
Intialainen päähieronta on nimensä mukaan Intiasta lähtöisin oleva, vuosituhansia vanha hoitomuoto. Se perustuu Ayurveda – elämänkäsitykseen, jossa terveys nähdään kokonaisvaltaisena, fyysisen, psyykkisen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainotilana.
 
Länsimaihin päähieronnan toi vuonna 1981 intialainen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehta. Englannista intialainen päähieronta levisi myös muualle Eurooppaan ja Suomeen vuonna 1999.
 
Mitä päähieronta on?
Käsivarsien, niska-hartiaseudun sekä pään ja kasvojen alueen rentouttava hieronta, joka tehdään asiakkaan istuessa selkänojallisella tuolilla. Hieronta rakentuu erilaisista pyöritteleviä, taputtelevia, hankaavia ja painalluksia sisältävistä liikkeistä.
 
Hoito voidaan toteuttaa lyhyenä 15 minuutin hierontana ns. näytehoitoina messuilla ja erilaisissa tapahtumissa sekä työpaikoilla vaikkapa taukojen yhteydessä. Lyhyessä hoidossa valitaan käsiteltävä hoitoalue; yleensä niska-hartiaseudun, päänahan tai kasvojen alue.
 
Yleisin hoito on n. 30 minuuttia kestävä hieronta, jossa läpikäydään niska-hartiaseutu, päänahan ja kasvojen alue. Pitkässä n. 50 minuutin hoidossa läpikäydään laajemmin pidempiä ja monipuolisia liikesarjoja niska-hartiaseudulle, päänahan sekä kasvojen alueille.
 
Hoitotapahtuman kuvaus ja vaikutukset
 
Päähieronta aloitetaan rauhallisesti ja kiireettömästi ja hieronnassa läpikäydään käsivarsien, niska-hartiaseudun- ja pään alue sekä kasvojen akupisteitä monipuolisten liikesarjojen avulla.
 
Hoidon jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus istua rauhassa muutamia minuutteja nauttien saavutetusta rentoutuneesta olosta. Hoitosuositus on yleensä 4 - 6 hoidon sarja, 1– 2 hoitoa viikossa, jolloin hoidon hyötyvaikutus henkilöstä riippuen kestää n. 3 – 6 kk:tta.
 
Päähieronta auttaa rentoutumaan ja tuo levollisen mutta virkeän olon. Hoidon aikana aivoissa vapautuvat endorfiinit lisäävät mm. hyvänolon ja elämänilon tunteita.
 
Päähieronta edistää pään alueen verenkiertoa, lymfa- eli nestekiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Lisäksi hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja.
 
Päähieronta laukaisee päänsärkyä, niska-hartia särkyjä, jännitystiloja ja stressiä sekä helpottaa niiden aiheuttamia oireita. Usein myös unen laatu paranee.

 

Ilmoittautumistiedot

Jaa tämä